samhalletgl

samhalletstorreanstaten Hej!

Jag är en 28 år gammal Lundabo och kommunikationsproffs, anställd som politisk sekreterare. Uppvuxen i Kullabygden. Jag ställer nu upp i valet den 14 september. Som kandidat vill jag inte komma med några personliga löften om specifika satsningar. Istället vill jag lyfta fram en långsiktigt viktig fråga: Den som rör skattetryckets betydelse i ett samhälle.  

Självklart ska skatten finansiera välfärdens kärna - vård, skola och omsorg. Men den behöver också hållas på en ganska låg nivå för att friheten och självbestämmandet i samhället ska vara så stor som möjligt. Kryssar du in mig i en politisk församling kan du lita på att jag kommer ta ansvaret att arbeta för att dina skattepengar går till det offentligas kärnverksamheter och att varje krona ska vändas på för att undvika skattehöjningar och möjliggöra skattesänkningar med mer frihet till dig.

Som kristdemokrat är det min övertygelse att hållbar samhällsförändring kommer underifrån - inte genom politiska påbud och offentliga direktiv. Sverige har fortfarande världens näst högsta skatter och för att få större personligt ansvar och fler medborgerliga initiativ och mer civilsamhälle i vårt land behöver skattetrycket bli lägre. Samhället är större än staten. Samhället är mer än staten. Även om den politiska vänstern och media ofta talar om stat och samhälle som synonyma företeelser.
  • Med lägre skatt ökar familjens frihet och självbestämmande. Politikers och byråkraters inflytande i vardagen minskar samtidigt. Det främjar även den enskildes personliga ansvar och därmed också vår strävan efter ett gott samhälle där alla gör rätt för sig i stort.
  • Vi vet också att varaktiga jobb inte kan kommenderas fram av politiker i offentlig sektor - oavsett vad Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt säger i TV. Varaktiga jobb skapas av företag. Med lägre skatt ökar makten till medborgaren att få hjulen i ekonomin att snurra. Då kan företagen anställa fler, färre behöver stå utan jobb och fler bidrar med skattepengar till välfärden.
  • Dessutom har de fem jobbskatteavdragen, förutom att ge alla löntagare mer pengar i plånboken, lett till att det lönar sig mer att ta ett arbete idag än för åtta år sedan. Sänkt inkomstskatt ökar sysselsättningen.
Kryssa mig om du också tror att skattetrycket på sikt behöver bli lägre. För fler jobb, högre välstånd, större frihet och mer personligt ansvarstagande. Här hittar du mig på valsedeln:
  • Plats 11 på Kristdemokraternas valsedel till Lunds kommun
  • Plats 7 på Kristdemokraternas valsedel till Region Skåne i mellankretsen (Lund med omnejd)
  • Plats 15 på Kristdemokraternas valsedel till Region Skåne i nordvästkretsen (Nordvästra Skåne)
  • Plats 14 på Kristdemokraternas valsedel till riksdagen i Skåne Län Västra
  • Plats 15 på Kristdemokraternas valsedel till riksdagen i Skåne Län Södra
/Gustav Lundblad